Döntetlennel kezdte csapatunk a rájátszást

A DEAC férfi futsalosai a Csömör otthonában kezdték a rájátszást az NB I alsóházában. Együttesünk kétszer is hátrányba került, de mindkétszer sikerült egyenlíteni.

A férfi futsal NB I-ben már a második fordulót rendezik a playoffban, ám az első körben szabadnapos volt csapatunk, amely így először lépett pályára a bajnokság ezen szakaszában. Elek Gergő tanítványai az alapszakaszban kilencedik helyen végző Rubeola FC otthonában vendégszerepeltek. Az idei szezonban már kétszer megmérkőztünk a csömöriekkel, és mindkét találkozón debreceni siker született. Optimistán vághattunk tehát neki a harmadik összecsapásnak, ezúttal az élvonalbeli tagság meghosszabbításáért zajló tízfordulós küzdelem első állomásaként.

A végig kiegyenlített, küzdelmes találkozón a hazaiak szereztek vezetést az első játékrész végén, majd a szünet után pár perccel egy öngóllal ugyan, de egyenlítettünk. Nem sokkal később ismét a csömörieknél volt az előny, a lefújás előtt azonban Kántor Tamás találatával egalizáltuk az állást.

Az előző két Rubeola elleni bajnokival ellentétében ezúttal nem tudtuk győztesen elhagyni a pályát, ám így is fontos pontot szereztünk idegenben.

– A mérkőzés folyamán a mezőnyben kiegyenlített küzdelem folyt, a labdabirtoklás körülbelül ötven-ötven százalék volt – kezdte az értékelést a csapat vezetőedzője, Elek Gergő. – Bemutatkoztak az új igazolások, három légiós, és ők alkottak egy sort Szentes Bíróval kiegészülve, illetve a régi játékosok egy másik sort. Véleményem szerint mindenki hozta azt, ami elvárható tőle. Érezhető volt a mérkőzés folyamán, hogy apróságok dönthetnek. Kétszer hátrányba kerültünk, ami két védekezési hibán múlott, egyből góllal büntetett az ellenfél. Egyik esetben sem tört meg ugyanakkor a csapat, mentünk tovább előre és kétszer is kiegyenlítettünk. Jól működött az öt a négy elleni játékunk, egyáltalán nem volt érezhető, hogy labdát veszíthetünk, viszont helyzeteket dolgoztunk ki belőle. Talán több veszélyes kapura lövésünk volt, mint a hazaiaknak, ennek ellenére, mivel kétszer is ők vezettek, nem érdemeltünk volna győzelmet, mint ahogy ők sem. Abszolút kiegyenlített mérkőzés volt. Szerintem nagyon fontos egy pontot szereztünk. A rájátszás elkezdődött, az eredményekből is látszik, hogy mindenki megerősítette a csapatát, óriási küzdelem lesz itt a bennmaradásért. Az idegenben szerzett minden egyes pont nagyon fontos, de ez csak akkor ér sokat, ha hazai pályán hozni tudjuk a meccseinket – fogalmazott Elek Gergő.

Futsal NB I alsóház, 2. forduló
Rubeola FC – DEAC 2-2 (1-0)

DEAC: Krajcsi – Tóth A., Kántor, Szabó L., Varga. Cs.: Dobi, Szentes-Bíró, Pereira, Rácz, Esztergomi, Alves, Navarro, Berecz, Békési
Gól: Kántor, Józsa (öngól)