Győztes rajtban bízunk

A Debreceni Egyetem férfi futsalosai a Csömör otthonában vágnak neki a rájátszásnak. Elek Gergő együttese az első fordulóban szabadnapos volt, ellenben a Rubeola nagyon értékes három ponttal gazdagodott a Veszprém csarnokában a 6-2-es diadalának köszönhetően.

A DEAC az alapszakaszt a hetedik helyen zárta, így együttesünk az alsóházba került. Vezetőedzőnk korábban kijelentette, a csapat célja a bennmaradás. Az NB I-es tagság meghosszabbításáért zajló küzdelem első állomása Csömör lesz. A Rubeola pénteken 18.45-től látja vendégül a cívisvárosi alakulatot. A bajnokság első fázisában már bevettük a csömöri csarnokot, és ismét erre készülnek Szentes-Bíró Tamásék.

“Kiélezett meccsre számítok, de győzelemmel akarjuk kezdeni a rájátszást. Megnéztük a Veszprém elleni meccsüket, de ebből messzemenő következtetéseket nem igazán lehet levonni. Mázlijuk volt a csömörieknek, többször is szerencsés gólt tudtak szerezni. A Rubeolában Varsányi Áron, Horváth Norbert és Horváth Szabolcs számít kulcsembernek. Jenei Ottót felkészült szakembernek tartom, együttese több játékrendszerben is hatékonyan tud futsalozni. A csömöri csarnokban mindig jó hangulat van, de szerencsére engem ez az atmoszféra inkább felspannol” – nyilatkozta Krajcsi Bence, akitől megtudtuk, hogy Esztergomi Ádám apróbb sérüléssel bajlódik, őt leszámítva a keret többi tagja egészséges.

Együttesünk a Nyírgyulajjal vívott edzőmeccsel hangolt a folytatásra. Fiatal kapusunk sok pozitívumot látott a DEAC játékában, amire a rájátszásban is támaszkodhatunk.

“A vereség ellenére jó teljesítményt nyújtottunk. Az elején elkerülhető gólokat kaptunk, ám ezt követően összeállt a játékunk. Sok helyzetet dolgoztunk ki, de a befejezésekbe gyakran hiba csúszott. Az edzéseken keményen készülünk, szeretnénk kiharcolni a bennmaradást. Az alapszakaszban többször is meglepetést okoztunk, ez is bizakodásra adhat okot. Az sem mellékes, hogy a Dunaferrt leszámítva mindegyik riválisunktól tudtunk pontot rabolni ebben a szezonban” – fogalmazott Krajcsi.

Férfi futsal NB I alsóház 2. forduló
Rubeola FC-DEAC
2020. 03. 06. (péntek) 18:45, Csömöri Sportcsarnok

'.$category->name.''; }?>