FTC-Fisher Klíma-DEAC

5 - 4

Recap

A DEAC férfi futsalosai a Ferencvárossal játszották az első bajnokit 2021-ben. Érdekesség, hogy a találkozót az Aramis csarnokában rendezték meg. Erről a helyszínről kellemes emlékeink lehettek, hiszen december közepén 6-5-re győztük le itt a budaörsieket.

Az első lehetőség Siska Gergő előtt adódott, de a kapu mellé lőtt. Azt is tegyük hozzá, hogy az egyik Fradi-játékos taszajtott egyet a centerünkön, ám a játékvezető sípja néma maradt. A következő néhány percben csendesebb mederben zajlott az összecsapás, majd Rácz Zsolt távoli lövését tenyerelte ki a rutinos Tóth Gyula. A fővárosiak gyors kontrát vezettek, két játékos vezette a labdát egy debrecenire, a támadást Horváth Szabolcs fejezte be. Szentes-Bíró passza után sajnos Rácz lábában maradt az egyenlítés, ezt pedig góllal büntette Bognár Bence, akinek a sarkazását előbb védte Krajcsi, de a második próbálkozás után már ünnepelhetett. A szünet előtt Berecz Rafaelnek köszönhetően közelebb zárkóztunk, ám Rábold sistergős kísérlete Faragóról a kapuba pattant, így tizenhat másodperccel a szünet előtt visszaállt a kétgólos különbség.

A második játékrész elején Krajcsi Bence több bravúros hárítással tette le a névjegyét. A 24. percben Tóth Attila hozta helyzetbe Thiago Alvest, aki nem is hibázott. Lógott a levegőben az egyenlítés, amely a 30. minutumban meg is érkezett. Ekkor Szentes-Bíró centerezésébe ért bele Érsek úgy, hogy a játékszer áthaladt a gólvonalon. Sajnos újabb fordulat következett a meccsen: két futsalosunk nem értette meg egymást, Bognár pedig meglódult, először Krajcsi nyerte a párharcot, de a kipattanónál már nem volt esélye az újabb védésre. Nem sokkal később egy szemre is tetszetős akciót vezetett az FTC, az i-re a pontot Öreglaki Norbert tette fel. A hajrában átálltunk az öt a négy elleni formációra, aminek köszönhetően Szentes-Bíró szépített. Sajnos az újabb egalizálás már nem jött össze, így a IX. kerületiek zsebelték be a három pontot.

Férfi futsal NB I 11. forduló
FTC-Fisher Klíma-DEAC 5-4 (3-1)
gólszerző: Horváth Sz. (7.), Bognár B. (15., 32.), Faragó L. (20. – öngól), Öreglaki (36.), ill. Berecz (18.), Thiago (24.), Érsek (30. – öngól), Szentes-Bíró (38.)
A DEAC összeállítása: Krajcsi – Faragó L., Szentes-Bíró, Berecz, Siska. Cserék: Dobi, Tóth A., Kántor T., Szabó L., Thiago, Rácz Zs., Szabó Á. Vezetőedző: Elek Gergő.

Idő Liga Szezon
18:30 NB1 2020/2021

Helyszín

FTC Népligeti Sportcentrum

Eredmények

Csapat1. félidőVégeredmény
FTC-Fisher Klíma35
DEAC14