Közös edzések virtuálisan

Több csapatsportággal ellentétben futsalban még mindig a bizonytalanság az úr. A Debreceni Egyetem női csapata a második helyről várja a szövetség döntését. André Antónia a mostani szezont a pályán fejezné be, de erre egyre kisebb esélyt lát.

A DEAC legutóbb március hetedikén vívott bajnokit, Üveges Katalin együttese ekkor a megyei rangadón a Hajdúböszörményt győzte le 3-2-re. Játékosaink az utóbbi hetekben nem álltak le, sőt, a modern technikának hála a közös edzésekre is van lehetőség.

“Hetente három alkalommal videochaten szoktunk tréningezni. Emellett pluszmunkát is végzek, hiszen az újrakezdéskor nem szeretnék a nulláról indulni” – kezdte a beszélgetést André Antónia, aki a folytatással kapcsolatban nem túl bizakodó. “Egyre csekélyebb az esélye annak, hogy a pályán fejezhetjük be a mostani idényt. Pedig örülnék neki, ha meccseket játszhatnánk. Jó helyen állunk a táblázaton, de úgy vélem, ettől még jóval több van bennünk. Igyekszem a lehető leghasznosabban tölteni a napjaimat ebben a helyzetben. Hazajöttem a családomhoz, örömteli, hogy a szeretteimmel sok időt lehetek. Ha unatkozom, akkor felkapom a labdát, és az udvaron gyakorlok. A csajokkal is gyakran beszélgetünk, több csapattársammal naponta váltunk pár szót” – nyilatkozta válogatott futsalosunk.

Antónia januárban csatlakozott alakulatunkhoz. A 20 esztendős játékos Miskolcról tette át a székhelyét a cívisvárosba. A beilleszkedéssel nem volt problémája, a dolgát a lányok is megkönnyítették.

“Sok élménnyel gazdagodtam a DEAC-ban. Az Astra ellen háromgólos hátrányból álltunk fel február végén, ez a meccs hatalmas lökést adott nekünk. Talán sokakat meglepett a csapat teljesítménye, hiszen újoncként vágott neki a bajnokságnak, de olyan játékosaink vannak, akik mindig a maximumra törekednek. Hosszú távra tervezek az együttesben. Trófeákat és érmeket szeretnék szerezni, a sikerekből pedig én is ki akarom venni a részemet. Nagy bizonyítási vágy dolgozik bennem” – zárta mondandóját André Antónia.